BUGS
7. september 2016

Kan vi redde verden ved at spise insekter?

Insekter som mad er et af tidens hotte samtaleemner. Især efter at FN anbefalede insekter som en af fremtidens ressourcer i bekæmpelsen af sult i verden. Kokke og gastronomer har sat fokus på insekternes smag, miljøforkæmpere på deres minimale økologiske belastning og folkesundhedsforskere på deres ernæringsmæssige fordele. Det kunne se ud som om, at insekter er den nye superfood og løsningen på de globale fødevare-udfordringer.

I tre år har et hold af kokke og forskere fra Nordic Food Lab rejst verden rundt på et gastronomisk eventyr for at lære af de to milliarder mennesker, der allerede spiser insekter, og betragter termitdronninger, honningmyrer, giftige gedehamser og langhornede græshopper som delikatesser.

Gastronomernes og forskernes oplevelser og erfaringer rejser mange store spørgsmål. For hvis industrielt fremstillede insekter bliver normen, vil de så være ligeså appetitlige og gavnlige som dem fra bæredygtige økosystemer og køkkener rundt om i verden? Og kan vi nogensinde forandre forbrugerens syn på insekter i den vestlige verden?

Instruktør: Andreas Johnsen
Producenter: Danish Documentary og Rosforth
Land: Danmark
Længde: 1 time og 13 min.
Sprog: Engelsk med danske tekster

Om instruktøren(-erne)
Andreas Johnsen (født Danmark, 1974)

Instruktør Andreas Johnsen har lavet en stribe dokumentarfilm siden 2002. Via filmen oplever, undersøger og lærer han verden at kende. Hans film er anerkendt og vist i hele verden, ikke blot på filmfestivaler men også på TV. Hans mest kendte film er KIDD LIFE, A KIND OF PARADISE, MURDER og senest AI WEIWEI – THE FAKE CASE, som bl.a. blev nomineret på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival.

enda